top of page

5 dolog, amiért a CUBU Flex szegőléc forradalmasítja a padlóburkolást

Frissítve: 2022. ápr. 9.

A minimalista építészetben sokan kérdőjelezik meg a szegőlécek fontosságát egy helyiség kialakításában. Néhányan csak további felesleges fa vagy műanyag darabokat látnak bennük, amiket a falak aljára kell illeszteni. De vajon nekik van igazuk?

Szerencsére a legtöbben úgy vélik, hogy a padló vonalában a falra helyezett szegőlécek nemcsak növelik a terek esztétikai értékét, de számos komoly funkcióval is rendelkeznek.


CUBU Flex – a szegőlécek vadonatúj generációja

A hagyományos szegőlécek többsége műanyagból vagy MDF lapokból készül, amiket különféle kiegészítőkkel (klipsz, ragasztó stb.) lehet a falhoz és egymáshoz rögzíteni. A szegőlécek végeit kétféleképpen vághatjuk: egyenesen vagy a kívánt szögbe. Az egyenesen szabott szegőket műanyag sarok - és összekötő elemekkel tudjuk egymásba illeszteni. A másik illesztési mód a gérbe vágás, amikor a szegőlécek végeit a kívánt szögbe vágjuk, majd ezeket összeragasztva alakítjuk ki a sarkokat.

A legnagyobb odafigyelés ellenére is „gérbe vágás” esetén láthatók lesznek az illesztések a sarkokon, illetve a szegőlécek között. Ráadásul ahogy telnek a hónapok a porszívóval vagy akár a játékokkal, kisautókkal okozott sérülések is egyre feltűnőbbek lesznek.

Amennyiben műanyag kiegészítőket használunk (sarkok, végzárók), ezek általában nagyon elütnek a szegőléctől színben vagy mintában, ráadásul könnyen lerepülnek és sérülnek, általában nehezen pótolhatók. Ezek nem csupán esztétikailag jelenthetnek problémát, hanem funkcionalitásukban és tartósságukban is komolyan befolyásolják a szegőlécek szerepét.


5 dolog, amiért a CUBU Flex szegőléc forradalmasítja a padlóburkolást


1# Folytonos és hézagmentes megjelenés

A CUBU Flex szegőléc a speciális technológiának köszönhetően rés- és hézagmentesen rakható fel, kiegészítők nélkül. Folytonos megjelenésének köszönhetően olyan esztétikus és egységes, mintha a padló és a fal közé festenénk.

Az illesztésmentes folytonosságot egy speciális eszköznek, az úgynevezett guillotine-nak köszönheti. A szakemberek ezzel a mini guillotine-nal vágják ki a láthatatlan ívek, sarkok helyét, aminek köszönhetően a dekorréteg nem sérül és a szegőléc hézagmentes marad, ráidomulva a fal külső- vagy belső sarkaira, esetleg íveire.

A technológia roppant egyszerű és pontos mérések mellett elronthatatlan.


Guillotine az építőiparban? Nézd meg videónkat, és győződj meg a saját szemeddel arról, milyen könnyű és kreatív segítség ez a rendszer a szegőléc vágásában!2# Villámgyors felrakás bármilyen padlóhoz és falhoz

Míg a különféle anyagú vagy mintázatú burkolatok optikailag elkülöníthetik a különböző helyiségeket, addig egy szegőléc keretbe foglalhatja akár az egész lakást.

A CUBU Flex szegőléc egyik óriási előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen padlótípus (laminált padló, vinyl, csempe, kerámia, linóleum stb.) lezárásához felhasználható. Gumiperemeinek és kimagasló rugalmasságának köszönhetően pedig tökéletesen illeszkedik a padlóhoz és az akár „hasas” vagy egyenetlen falhoz is, márpedig ilyennel valljuk be, elég gyakran találkozhatunk.

Mindemellett ennél gyorsabb lerakás nem létezik. A „gérbe vágott” vagy műanyag kiegészítőkkel felrakott szegőlécekkel szemben minimum 35-40%-kal kevesebb idő alatt lehet felrakni. Ezzel egy átlagos 15-20m2-es szobánál kb. 40 percet, egy 50-60m2-es lakásnál kb. 3 órát lehet spórolni.


3# Rendkívül magas víz- és ütésállóság

Egy szegőléc akkor látja el funkcióját maximálisan, ha esztétikus, ellenáll az ütéseknek, a nedvességnek és a magas páratartalomnak.

Legyen szó magán- vagy közületi épületről, ezek a tulajdonságok magasan kiemelik az új CUBU Flex szegőlécrendszert a hagyományos megoldások közül.

Rugalmas és ellenálló (100%-ban klórmentes) PP/TPE bevonatának köszönhetően pedig nem engedi, hogy a padlóra kiömlött víz bejusson a dilatációs hézagon keresztül a padló alá, illetve megakadályozza, hogy az esetleges felázás károsítsa a falakat. A vízzáró rétegnek köszönhetően a HDF maggal készülő CUBU Flex szegőléc nem szívja magába a nedvességet, így nem deformálódik. Időtálló a megjelenése, ráadásul nyugodtan moshatunk fel bő vízzel a helyiségben vagy le is moshatjuk a szegőlécet, annak egész biztosan nem esik baja, a hagyományos MDF szegőlécekkel szemben a dekorréteg nem tud róla „lekopni”.

A Cubu Flex szegőlécek alapanyaga HDF, azaz ‘High Density Fibre Board’, vagyis nagy sűrűségű farostlemez. Addig, amíg a hagyományos MDF ‘Medium Density Fibre Board’ táblából készült szegőlécek a közepes sűrűségi osztályba sorolhatók, a HDF egy jóval ellenállóbb, keményebb minőséget és extra magas ütésállóságot képvisel. Ez a HDF mag újrahasznosított és tömörített fűrészporból és pépesített fa hulladékból készül, így lehetővé teszi a fa teljes egészének felhasználását.

Érdekesség, hogy a rendkívül ellenálló laminált parkettalapok is ugyanúgy HDF táblákból készülnek. Az alapanyag erős ütésállóságának köszönhetően hosszú ideig olyan újszerű marad, mint lerakáskor.


4# Por- és zajmentes munkavégzés


A szegőlécek az innovatív technológiának és a guillotine-nal való vágásnak köszönhetően por- és zajmentesen méretre szabhatók. Természetesen ez a végeredményt nem befolyásolja, de nem véletlen, hogy a szakemberek szeretnek vele dolgozni, nekik nagy előnyt jelent ez a két tulajdonság. A zajmentes vágás és felrakás bizonyos esetekben - pl. szállodai szobák vagy hétvégi, illetve akár éjszakai munkavégzés esetén - szinte elengedhetetlen az alvó családtagok vagy a szomszédok nyugalma érdekében.


5# Környezetbarát


A CUBU Flex szegőléceket gyártó német Döllken cég elkötelezett híve a tiszta levegő megóvásának. A fenntartható építőipari programok szinte mindegyike elismeri a Greenguard Gold tanúsítványt, amivel a CUBU Flex szegőlécek rendelkeznek.


Ha egy terméken a Greenguard jelzést látod, azt jelenti, hogy megfelel a szigorú kémiai kibocsátási határértékeknek.


Környezetbarát, nem tartalmaz az egészségre vagy a környezetre káros vagy veszélyes anyagot. A CUBU Flex szegőlécek ezért olyan érzékeny terekben is biztonsággal használhatók, mint a gyerekszobák, az iskolák vagy az egészségügyi intézmények.


Szeretnél azok közé tartozni, akik az elsők között építik be a forradalmian új, kiegészítőktől mentes, rendkívül ellenálló és hézagmentes CUBU Flex szegőléceket?194 megtekintés0 hozzászólás
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
BauDekor logo_edited.png

Bau Dekor Kft. Magyarország Vezető Burkolat és Burkolati Kiegészítők Nagykereskedése

2022_Pályázat_logo.png
bottom of page