top of page

A környezettudatos életmód elsajátítása /1. rész/

Frissítve: 2022. júl. 29.

Milyen módszerekkel sajátíthatók el a környezettudatosság alapjai?

TOP20 pontunkból álló tájékoztatónkban ezúttal két részletben osztjuk meg Veletek azokat a hasznos tanácsokat, melyeket mindenki könnyedén a saját életviteléhez tud alakítani.

Csupán 1 pont betartása is változást eredményezhet a mindennapjaink során.Figyeljünk környezetünkre, nézzük a pontokat:


1. Az első dolog, szerezz hasznos ismereteket! Olvass minél többet a témában, figyeld a híreket, nézz praktikus videókat, így könnyen elsajátíthatod a környezettudatosság alapjait.


2. Figyelj az energiahasználatra! Régi szabály, amelyre már a nagyszülőink is megtanítottak minket: a takarékosság. A legkevesebb, amit megtehetsz, hogy mindig eloltod a lámpát magad után, ha nincsen szükséged rá.


3. Gyűjtsd az esővizet a növények öntözéséhez!


4. Gyűjtsd szelektíven a hulladékot! A legtöbb településen erre bejáratott rendszer van, külön kukákban lehet gyűjteni a műanyag-, papír- és szerves háztartási hulladékot. Ha a házban, ahol élsz, még nem vezették be ezt a rendszert, keress a környéken szelektív hulladékgyűjtő szigeteket!5. Felejtsd el a képeslapot és papír üdvözlőkártyát! Ma az élet szinte minden területén kommunikálhatsz elektronikus úton.


6. Használj energiatakarékos izzót! Ha fehér fényű LED-es izzót használsz otthon, sokkal több áramot megtakaríthatsz, mint azt valaha képzelted. Ma már vannak olyan tartós fényforrások, amelyek óránként mindössze 3-5 Wattot fogyasztanak, ám olyan természetes fényük van, ami képes kiváltani a hagyományos izzót vagy az első generációs energiatakarékos lámpákat.


7. Gondoskodj a lakásod ablakainak és ajtóinak jó minőségű szigeteléséről.


8. Nyugodtan zárd el a csapot mosogatás, fogmosás, borotválkozás vagy zuhanyzás közben is. Ne folyjon a víz hiába, ha nem használod!


9. Ne dobd ki a régi akkumulátorokat, elemeket sem. Ha már semmiképpen nem használhatók, vedd igénybe a helyi újrahasznosító állomások és gyűjtőpontok szolgáltatásait.


10. Ha nem muszáj, egyáltalán ne fogyassz palackozott vizet! Magyarországon a csapvíz a legtöbb helyen ásványvíz minőségű. Tégy azért, hogy ez még sokáig így maradjon!
Rengeteg megoldás létezik arra, hogy környezettudatosabban éljünk. A mindennapokban több lehetőség közül is választhatunk életvitelünknek és közvetlen környezetünknek megfelelően.


A következő héten folytatjuk blogunkat, addig is kövessétek a média felületeinket, ahol számos környezetbarát terméket és hasznos információt osztunk meg veletek.

32 megtekintés0 hozzászólás

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
BauDekor logo_edited.png

Bau Dekor Kft. Magyarország Vezető Burkolat és Burkolati Kiegészítők Nagykereskedése

2022_Pályázat_logo.png
bottom of page