top of page

A környezettudatos életmód elsajátítása /2. rész/A múlt héten már olvashattátok azokat az egyszerű módszereket, amelyek segítségével könnyebben haladhatunk a környezettudatos életmód elsajátítása felé. A TOP20-as listánk befejező részében is 10 praktikus tanácsot hoztunk.


11. Lehetőleg kerüld a műanyagpoharas, cukrozott gyümölcsjoghurtok és egyéb - állítólag egészséges - túlízesített tejtermékek fogyasztását!


12. A használt étolajat ne öntsd a lefolyóba, hanem gyűjts össze és add le az arra kijelölt gyűjtőpontokon! Kenőanyagot és üzemanyagot készítenek belőle.


13. Ne dobd ki a lejárt szavatosságú gyógyszereket! Ha így tennél, súlyosan mérgező anyagokat juttatnál a földbe és a vízbe! A lejárt vagy nem használt gyógyszereket add le a legközelebbi patikában.


14. Ültess szobanövényeket! Nem is gondolnád, hogy egy szobanövény vagy lakásban tartott vízinövény milyen hatékonyan tartja tisztán otthonod levegőjét. A zöld környezet hozzájárul az egészséged megőrzéséhez is.


15. Bármit is mutatsz a gyermekednek, mindig magyarázd el, hogy mi miért van.16. Egyél kevesebb olajban sült ételt!


17. Ha van saját kerted, ültess gyümölcsfákat, alakíts ki veteményest! Mennyivel jobb érzés a saját magad által megtermelt javakat fogyasztani! Ráadásul a kertben termesztett paradicsom biztosan nincs tele érést szabályozó vegyszerekkel és jóval finomabb is.


18. Ha valamit feltétlenül ki kell nyomtatnod, fontold meg a kétoldalas nyomtatás lehetőségét!


19. Régi vagy megunt, de még használható ruháidat add át segélyszervezeteknek vagy vidd el egy adományboltba!


20. Hosszabb utazás esetén, ha teheted, válaszd a telekocsit, akár sofőrként akár utasként ülsz autóba.Rengeteg megoldás létezik ötleteinken felül is, hogy környezettudatosabban éljünk. Akár Ti magatok is készíthettek saját listát, hogy mire szeretnétek odafigyelni.

Az előző héten publikált blogunkat elolvashatjátok ezen a linken: https://www.baudekor.hu/post/a-k%C3%B6rnyezettudatos-%C3%A9letm%C3%B3d-elsaj%C3%A1t%C3%ADt%C3%A1sa


Ne feledjétek az egyszerű módszerek segítségével könnyebben haladhatunk a környezettudatos életmód elsajátítása felé.

20 megtekintés0 hozzászólás

Bình luận


  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
BauDekor logo_edited.png

Bau Dekor Kft. Magyarország Vezető Burkolat és Burkolati Kiegészítők Nagykereskedése

2022_Pályázat_logo.png
bottom of page