Kék Angyal: Az első és legsikeresebb környezetvédelmi jelölés a világon

De mi is pontosan ez az ökocímke? A Kék Angyal volt az első környezetvédelmi jelölés a világon, amit 1977-ben vezettek be és azóta jó okkal nyerte el a fogyasztók bizalmát. Nem elég azonban az egyes jelölésekről tudni, a mögöttük lévő hitelesség kulcsfontosságú a piacgazdaságban.Vizsgáljuk meg, miért olyan fontos, hogy megfelelő környezetben töltsük a mindennapjainkat. A legtöbb időt többnyire a négy fal között töltjük, akár otthon, akár munkahelyünkön, ezért közérzetünk és egészségünk nagyban függ a beltéri levegő minőségétől. Az építőanyagok és a lakberendezési tárgyak számtalan szennyeződés forrásai, így jelentős hatással lehetnek egészségünkre.


A Kék Angyal ökocímkével ellátott építőanyagokban rendkívül sok előny rejlik a környezet és a fogyasztók számára! Egy otthonban vagy közösségi térben számos olyan építőanyag és lakberendezési tárgy található, amelyek alapanyagai és gyártási technológiái megterhelhetik a környezetet. A Kék Angyal minőségjel csak olyan termékekre kerülhet fel az építőiparban, amelyek összeegyeztethetők a természet és az egészség védelmével.

  • A Kék Angyal ökocímke bevezetése óta az egészségtudatos és környezettudatos vásárlás jelképévé vált.

  • Ezzel az ökocímkével ellátott termékeknek a legmagasabb egészségügyi követelményeknek kell megfelelniük.

  • A termékek előállításához például nem használhatnak fel káros (rákkeltő, mutagén, teratogén) anyagokat.

  • A Kék Angyal minősítésnek megfelelő építőipari termékek környezetbarátok, és védik az emberek egészségét.


Négy központi célkitűzés

A Kék Angyal minősítési rendszer négy fő védelmi célt határoz meg: az egészség, az éghajlat, az erőforrások és a víz védelmét, amiket a jelöléseken szövegesen is megjelenítenek.


Ma már egyre több gyártó választja a minőségjel igénylését, ennek eredményeként számos jól ismert bútor, laminált padló és panel márka büszkélkedhet már a Kék Angyal minősítéssel.

Az álltalunk kínált termékek Kék Angyal minősítéssel rendelkeznek:

https://www.baudekor.hu/ceraminspcburkolat

https://www.baudekor.hu/arteolaminaltpadlo
15 megtekintés0 hozzászólás