top of page

Legyen az idei fogadalmad: A laminált padlók megfelelő ápolása


A tél az év egyik legnehezebb időszaka otthonunk karbantartása és minőségi megóvása szempontjából. A fagyos és latyakos időjárás az épület minden részén károkat okozhat, de különösen veszélyes a padlóra. Még az olyan tartós burkolatok is, mint a laminált padló, fokozottan kitettek a téli megpróbáltatásoknak.Akadályozd meg a nedvesség felhalmozódását! Habár a laminált padlók rendkívül nedvességállók, és már 100 % vízálló modellek is kaphatók, ha folyamatosan vízben állnak, óhatatlanul megnő a sérülés kockázata. Érdemes a legsebezhetőbb helyekre, például a bejáratok mellé vízhatlan szőnyegeket helyezni. Ha egy mód és lehetőség van rá, célszerű a szennyezett cipőket már akkor levenni, mielőtt belépnétek otthonotokba.


Óvd a padlót a cipő talpára ragadt törmelékektől és vegyi anyagoktól! Az ARTEO laminált padlók ugyan erősen nedvességállók, illetve egyes modellek vízállók is, de télen a hóval és a csapadékkal együtt olyan anyagok is kerülhetnek a cipők talpára, amelyek a burkolaton kémiai és fizikai jellegű károsodást okoznak. Télen a csúszásveszély miatt rendszeresen sózzák a járdákat vagy homokkal, kavicsos törmelékkel teszik őket biztonságossá.


Takaríts heti rendszerességgel! A laminált padló megjelenésének és funkcionalitásának megőrzése érdekében a téli szezonban hetente legalább egyszer teljesen fel kell takarítani a padlót. Amennyiben követed a fenti javaslatokat, egy seprést vagy egy karcmentes porszívózást követően az ARTEO laminált padlót például elég egy nedves felmosóval vagy moppal alaposan áttörölni. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a káros téli törmelékek felhalmozódását, és megvédi a padlót a károsodásoktól.


Ezzel a fogadalmaddal garantáltan szép és csillogó otthonban töltheted az évet!


https://www.baudekor.hu/arteolaminaltpadlo

https://www.baudekor.hu/arteokatalogus2022