top of page

Tapasztalatok a burkolat csere után

A megfelelő burkolat kiválasztása nem egyszerű folyamat. Több szakember és ismerős ajánlása lehet a végső döntés alapja, de a személyes tapasztalatok mindig meggyőzőbbek, mint egy idegentől hallott információ.


Munkatársunk befejezte a házfelújítását, így megragadtuk az alkalmat, hogy válaszoljon nekünk pár kérdésre. Ezáltal próbálunk egy kis segítséget nyújtani, mi is a folyamata egy felújításnak és milyen módon tudunk spórolni és mégis minőségi burkolatot tenni az otthonunkba.

Miért pont a Ceramin és Arteo termékeket választottátok? Milyen tulajdonságok voltak számotokra a legfontosabbak a döntésnél?

Idestova 4 éve dolgozom a Bau Dekornál, jelen voltam az Arteo és Ceramin burkolataink bevezetésének időpontjában. Mindkettő azonnal elnyerte a tetszésemet: az Arteo a csodálatos struktúrájával és színeivel; a Ceramin a könnyű kezelhetőségével és úgyszintén a színeivel. Óriási előnyének tartom, hogy nem kell leverni a csempét, ezzel nagyban leegyszerűsíti a felújítást.


Határozott elképzelésetek volt mit szeretnétek látni az új konyhában és az emeleti helyiségekben?

A konyhánál picit nehezebb volt a választás, mert a konyhabútor felső corpusait meghagytuk, csak a frontokat cseréltük le. Próbáltunk semlegesebb színeket választani hozzá, ezért az Arteo kollekcióból a teljesen vízálló 10 mm-es Hossegor tölgyet választottuk, a falra pedig a Ceramin Malerva színét – ez harmonizál a munkalappal is. Mindkettőnél a vízállóság volt a fő szempont, hiszen a konyhában előfordulhat kisebb-nagyobb vizes baleset: egy kiborult pohár, egy csőtörés a mosogatógépnél. Remélem nem lesz ilyen gondunk, de biztos vagyok benne, hogy ezek a burkolatok bírni fogják. Az emeleten a semlegességre törekedtünk. Három kislányunk van, ki tudja milyen ízlésük lesz később, milyen bútort szeretnének a szobájukban látni. Az Arteo 8 mm-es Yellowstone tölgye úgy érzem tökéletes választás volt.


A konyhába miért pont ezt a terméket választottad, miért nem a hagyományos hidegburkolatot?

A régi burkolat leverésével járó kosz elkerülése nagyban befolyásolt a választásban. 3 mm-es vastagságával nem vesz el teret a helyiségből, hiába tettük a meglévő burkolatra, nem lett túl vastag a felület.


Mennyi kosszal és hulladékkal járt a felújítás?

A konyhában alig járt kosszal a felújítás, a levágott darabokat dobhattuk a kommunális kukánkba, hiszen teljesen környezetbarát anyagokról van szó. Az emeleten picit porosabb volt a helyzet, hiszen a régi laminált padlót fel kellett szednünk, de úgy gondolom, nem volt elviselhetetlen a kosz.


Ti burkoltátok le, vagy szakember segítségét kértétek?

Talán könnyebb dolgom volt így, hogy a Bau Dekor-nál dolgozom, hiszen egy kivitelező csapattal bővült a szolgáltatásaink köre. Így nem kellett azon gondolkoznom, hogy hol találok ténylegesen hozzá értő szakembert a melegburkolás kivitelezésére. Ellenben, ha nem lettem volna ilyen szerencsés és keresgélnem kellett volna, lehetséges, hogy inkább magunk végeztük volna a burkolási munkákat, mert igazából kis kézügyességgel és odafigyeléssel magunknak is meg tudtuk volna csinálni, megkímélve magunkat a burkoló keresgélésétől.


Mennyi ideig húzódott el a felújítás?

Összességében 4 és fél hónap volt a teljes lakásfelújítás, de ebből a burkolat lerakása csupán 2 hétvégét vett igénybe, ami a konyhát, az emeleti 3 szobát és annak előterét jelenti. A kivitelezők alkalmazkodtak hozzánk, úgyhogy zökkenőmentesen zajlott a burkolás.


Mennyire vagytok megelégedve?

A konyhát most már „belaktuk”, mindennek kialakult a helye. Nagyon szép lett, imádjuk. Az emeleten az SLK 50 PVC szegőléc kollekcióból választottunk egy színben passzolót az Arteo-hoz. A gyerekek már nagyon várták, hogy beköltözhessenek. Felavatták és szeretik az új szobájukat.

Köszönjük szépen a válaszokat, reméljük, hogy átfogó képet tudtunk nyújtani!90 megtekintés0 hozzászólás

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
BauDekor logo_edited.png

Bau Dekor Kft. Magyarország Vezető Burkolat és Burkolati Kiegészítők Nagykereskedése

2022_Pályázat_logo.png
bottom of page