top of page
54809 - Arteo 8S WR - Kalymnos Oak.jpg

Padlóalátétek laminált padlókhoz

XPS Thermo

Speciális padlóalátét polisztirol alapanyagból, ami padlófűtéshez is alkalmazható
padlofuteshez.png
thermo másolat.jpg
padlofuteshez.png
padlofuteshez.png

Terméktulajdonságok:

  • Teherbírás: 9 t/m2

  • Hőszigetelés: R=0,06 m2K/W

  • Hangszigetelés: 18 dB

  • Aljzatkiegyenlítés: 1,4 mm

  • Lépészaj csökkentés: 8%


Általános információ:

A padlóalátétek elsődleges feladata a faalapanyagú burkolat élettartamának megnövelése. A modern extrudált polisztirolból készült (XPS) alátétek legnagyobb előnye a hosszú távú és magas teherbírási képesség, ami a klikk-rendszerrel ellátott padlók esetében nélkülözhetetlen. A hangszigetelésük lefelé nagyon jó, de ha fontos a helyiségben a lépészaj csökkentés, akkor inkább a professzionális alátétek között érdemes válogatni.

A Thermo XPS alátét speciális kialakításának köszönhetően padlófűtéssel ellátott helyiségekben is alkalmazható. Az előírásnak megfelelően a vastagsága 2 mm. A vastag barázdáknak, a felületén található perforációnak, a csökkentett vastagságnak, valamint megnövelt sűrűségének köszönhetően biztosítja az optimális hővezetést, ezzel egyidejűleg megtartva az előnyöket, melyekkel az XPS-ből készült egyéb alátétek rendelkeznek.


Alkalmazás:

A hő- és hangszigetelés maximalizálása, illetve a lerakás megkönnyítése érdekében az XPS alátét lapokat (tekercses kiszerelésnél a csíkokat) egymáshoz szigetelő szalaggal kell rögzíteni. Lerakáskor a bordázott felület kerül alulra.

bottom of page